Selecteer een pagina

Hridaya Yoga Stilteweekend

Wie gunt zichzelf nog de tijd om even stil te staan? En te luisteren naar wat het hart je ingeeft? Op de automatische piloot, lopen we onze gedachten achterna en zijn niet meer gewend om te voelen waar we echt behoefte aan hebben. We reageren vanuit impulsen en zintuiglijke waarneming. En komen vaak afgepeigerd thuis na een lange drukke dag. Het in stand houden van onze patronen kost onbewust veel energie. Kom weer thuis bij jezelf tijdens dit stilte weekend. Door rust te brengen in je hoofd en systeem vind je weer helderheid en opent je hart, waardoor je liefde weer kunt ervaren.

Ervaar het tijdens dit stilte meditatie weekend op de Veluwe. Verdiep je beoefening van meditatie en yoga door een weekend je aandacht te richten op jezelf en de stilte in je hart te ervaren. Leer hoe je de rust en stilte kan vinden te midden van je dagelijkse dag, waar je ook bent door je even terug te trekken uit je drukke routine.

Wat: stilteweekend; retraite met yoga, meditatie en mindfulness.
Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondag. Data 2020: 13 – 15 maart, 20 – 23 augustus*, 9 – 11 oktober, 11 – 13 december
Waar: Ashram Sada Shiva Dham in Loenen, Gelderland
Voor wie: Dit weekend is geschikt voor zowel beginners als mensen met meer ervaring met yoga

Ervaring: wij organiseren dit stilteweekend al sinds 2013. Ook organiseren we stilteweken. Dit stilteweekend organiseren we ongeveer 4x per jaar.
Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
Kosten: €295,-

*dit weekend is onderdeel van de stilteweek en begint op donderdagavond.

Een mooie omschrijving van de 3 daagse stilteretraite in het centrum van Hridaya Yoga Frankrijk (engels) 

In Nederland kun je een soortgelijke ervaring verwachten in de mooie, bosrijke omgeving van de Sada Shiva Dham Ashram.

Op deze korte stilte retraite ervaar je het verschil tussen leven op de automatische piloot en leven met open aandacht. Sensaties, gevoelens, gedachten; ze komen en gaan. Je leert hier tijdens dit weekend op een vriendelijke en geïnteresseerde manier naar te kijken en zo weer tot jezelf te komen.

Deze retraite is erop gericht je hart te trainen als een intuïtief orgaan van kennis en wijsheid, door te leven met een open hart. Dit doen we door het verkennen van de weg van het Spiritueel Hart, Hridaya. Een beoefening die je weer brengt tot de kern, de essentie van het leven. En die je aandacht weer verankert in het hier en nu door te leven met een open hart.

Er is naast meditatie in stilte, ruim aandacht voor zelf-observatie (self-enquiry), ademhalingsoefeningen (pranayama) en yoga asana’s (asana). Hiernaast helpen we allemaal een handje mee door middel van karma yoga activiteiten om de ashram een fijn thuis te houden.

Het stilteweekend zorgt ervoor dat lichaam, geest en hart weer in harmonie samen functioneren.

Sada Shiva Dham 

Het stilteweekend vindt plaats in de vedische ashram Sada Shiva Dham in Loenen (Gelderland). Dit vedische klooster werd in 1992 gebouwd en is gewijd aan Haidakhan Babaji. Deze leraar verscheen in 1970 in een grot in het noorden van India. Tot zijn dood in 1984 predikte hij zijn meest elementaire boodschap: het volgen van het pad van waarheid, eenvoud en liefde.

De ashram ligt op de Veluwe als een oase van rust en is gebouwd op een groot stuk grond aan de bosrand, met een prachtige tuin. Ook is er een kruiden- en moestuin zijn aanwezig. Je kunt hier door karma yoga helpen met zaaien en oogsten.

De begeleiders van deze retraite zijn Mathijs Mulder en Esmé Ritstier. Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoten ze hun opleiding in Mexico, waar ze hebben gewoond en het Hridaya Yoga Centrum hebben ondersteund achter de schermen. Zij brachten meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa.

Vandaag integreren ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoeken zij hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven. Ze verdiepen de laatste 6 jaar hun beoefening onder het mentorschap van hun yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Circle Facilitation.  Met hun doorleefde ervaring maken zij het yogaweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Algemene opmerkingen

Er kunnen maximaal zestien mensen deelnemen aan dit weekend.
Zowel mannen als vrouwen.
Overnachtingen zijn in een kamer met een andere deelnemer.
Mannen en vrouwen slapen gescheiden, koppels kunnen een kamer delen.

Kosten en aanmelding

Totale kosten van deze stilte retraite zijn €295,- p.p.
Dit bedrag is inclusief verblijf, vegetarische maaltijden, koffie, thee en alle workshops.
Extra nacht blijven na de groep is mogelijk, kosten zijn €35,- p.p. inclusief ontbijt.
Aanmelden voor dit evenement kan via het formulier onderaan.
Lakenpakket kan gehuurd worden ter plaatsen voor 7,50 euro (of u neemt deze zelf mee.)
Handdoeken zelf meebrengen.
Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

  Het Programma

  De vroege ochtend is een ideaal moment om het lichaam te ontwaken, wanneer de wereld nog slaapt en de energie rustig is, ook in je hoofd. Gedurende de dag laat het programma diverse rust momenten, met in de middag een lange rustpauze, om lekker uit te rusten en alle zielenroerselen, mijmeringen en nieuwe indrukken te laten bezinken.

  Vrijdag
  18.00: Aankomst

  19.00: Soep & brood
  20.00: Introductie
  21.00: Avondmeditatie
  22.00: Rust

  Zaterdag
  07:00: Meditatie (met breaks)
  09.00: Ontbijt
  09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
  10.00: Lezing
  11:00: Yoga
  12:30: Meditatie
  13.00: Warme lunch
  14.00: Rust (slapen)
  16.00: Meditatie (met breaks)
  18.00: Eigen practice of wandeling
  18.30: Soep & brood
  19:30: Q&A
  20.00: Lezing & meditatie
  21.00: Rust

  Zondag
  07:00: Meditatie (met breaks)
  09.00: Ontbijt
  09:30: Karma yoga (meditatie in actie)
  10.00: Lezing
  11:00: Yoga
  12:30: Meditatie
  13.00: Warme lunch
  14.00: Rust (slapen)
  15.00: Meditatie (met breaks)
  17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek