Selecteer een pagina

Yogaweekend Erve Veldink

Yoga is al zo oud als mensenheugenis en is alom bekend om haar geneeskrachtige werking op je gezondheid, balans en welbevinden. Tijdens dit yogaweekend maak je kennis met alle facetten van yoga in haar authentieke betekenis. De wijsheid van yoga is van generatie tot generatie doorgegeven, haar geheimen gekoesterd, zodat wij hier vandaag de dag nog steeds dankbaar de vruchten van mogen ontvangen en toepassen in ons dagelijks leven.

Het yogaweekend is ontworpen met als doel om je een betekenisvolle ervaring mee te geven van hoe yoga jouw leven vandaag kan verrijken door te leven met een open hart.

Herken je jezelf hier in?

 • Je zou graag wat meer tijd voor jezelf willen nemen
 • Je stelt je zelf wel eens de vraag wat de diepere betekenis van het leven is?
 • Je bent nieuwsgierig en wilt meer leren over de essentie van Yoga & meditatie
 • Je wilt meer verbinding met jezelf en anderen ervaren
 • Je bent op zoek naar inspiratie!

Dan is dit weekend waarschijnlijk iets voor jou.

Wat: yogaweekend; retraite met yoga, meditatie, aandacht, spiritualiteit, bewustzijn, ademwerk en heart circling.
Wanneer: van vrijdagavond tot en met zondagavond. 21-23 februari, 5-7 juni en 25-27 september
Waar: Erve Veldink, Eibergseweg 42, 7273 SR Haarlo
Ervaring: wij organiseren yoga, meditatie en stilteweekenden sinds 2013. Tevens organiseren we stilteweken met yoga. Dit yogaweekend organiseren we 3x per jaar.
Deelnemers: 16 deelnemers (gemengd) en twee docenten.
Kosten: € 295,-

Enkele ervaringen van deelnemers die je voor zijn gegaan:

De bezielende begeleiding van Esmee en Mathijs zorgde al snel voor de verbinding waar ik voor dit weekend naar op zoek was. de deelcirkels in groepjes van 3 waren warm en oprecht. De laatste oefening was een waardige en emotionele afsluiter van een weekend dat ik niet snel zal vergeten. Iedereen liep het pad der engelen, onderwijl liefkozingen en goed bedoelde raad voor de toekomst incasserend. Ik was dit weekend bij mezelf op zoek naar vulling voor een ontstane leegte. Het voelt alsof ik in ieder geval de connectie met mezelf weer tot stand heb gebracht.

Rob

Deelnemer Yogaweekend

Via deze weg wil ik jullie heel erg bedanken voor de retraite van afgelopen weekend!!!!! wat een prachtig weekend en mooie begeleiding, ik ben erg dankbaar. Jullie zien mij vast nog eens terug.
Mira

Deelneemster Yogaweekend

Dit yoga weekend is niet zoals alle anderen yogaweekenden, omdat het niet alleen het fysieke lichaam betrekt in de beoefening, maar het hele wezen – fysiek, energetisch, mentaal, intellectueel en spiritueel. Tijdens dit weekend maak je kennis met alle facetten van yoga zoals deze terug te vinden zijn in de klassieke Yoga Sutra’s van Patanjali, Yoga Pradipika en worden er elementen van Advaita Vedanta, Suffisme, Boeddhisme en Tantra belicht.

De stijl van de fysieke asana’s vindt haar wortels in Hridaya Hatha Yoga, een contemplatieve stijl van hatha yoga. Het richt zich niet alleen op het zuiveren van het fysieke en de energetische lichamen. Het ontwikkelt ook aandacht en lichaamsbewustzijn vanuit het fysieke lichaam naar de meer subtiele lichamen. De asana’s bereiden je langzaam voor op een diepe ontspanning van het gehele fysiek-energetische systeem en gaan over in meditatie.

Erve Veldink

Erve Veldink is een monumentale boerderij. Op het erf scharrelen de kippen, eenden, pauwen en duiven. In de verte hoor je een koekoek, wielewaal, in de wei grazen paarden. Prachtige open plekken in het bos nodigen uit tot meditatie.

Erve Veldink is een boerderij met een geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De huidige gebouwen zijn 120 jaar oud en vallen onder monumentenzorg. Ze staan aan de rand van het dorp Haarlo (bij Borculo) midden in het typische Achterhoekse coulisselandschap, met haar besloten karakter en schitterende doorkijkjes, waar stukken bos, weiland, akkers en beken elkaar afwisselen. Prachtig voor wandelingen, fietstochten en sterren kijken. Zwemmen kan ook in een mooi meertje vlakbij.

De boerderij wordt bewoond door een kleine woongemeenschap. Uitgangspunt hierbij is bewustzijn, werkelijk contact en leven vanuit je hart.

Tijdens het weekend betrekken we de groepsruimte en overnachten op de slaapzolder met gedeelde faciliteiten.
1 persoonskamers zijn beperkt mogelijk tegen meerprijs. Hiervoor kun je contact met ons opnemen. Tijdens het weekend kun je ook gebruik maken van de wellness ruimte met de sauna en infrarood cabine voor een weldadige ontspanning.

De begeleiders van deze yoga retraite zijn Mathijs Mulder en Esmé Ritstier. Onder de bezielde begeleiding van Sahajananda, grondlegger van Hridaya Yoga, genoten ze hun opleiding in Mexico, waar ze hebben gewoond en het Hridaya Yoga Centrum hebben ondersteund achter de schermen. Zij brachten meerdere periodes in stilte door, uiteenlopend van 10,17 en 49 dagen achtereenvolgend. Alsmede retraites in het donker, Kaya Kalpa.

Vandaag integreren ze de Hridaya (hart) filosofie van het leven met een open hart in praktijk en onderzoeken zij hoe yoga terugkomt in alle facetten van het leven. Ze verdiepen de laatste 6 jaar hun beoefening onder het mentorschap van hun yoga teacher Sahajananda, esoterische teachers Senia & Freya Melchizedek en Christian Pankhurst van Heart iQ Circle Facilitation.  Met hun doorleefde ervaring maken zij het yogaweekend een inspirerende en ontspannen plek om te verblijven.

Algemene opmerkingen

 • Er kunnen maximaal 16 mensen deelnemen aan deze yoga retraite.
 • Zowel mannen als vrouwen.
 • Overnachtingen zijn op een ruime slaapzolder met gedeelde sanitaire faciliteiten. Bedden zijn gescheiden met een houten schot aan voet en hoofdzijde.

Kosten en aanmelden

 • Totale kosten van deze stilte retraite zijn € 295,- p.p
 • Dit bedrag is inclusief bed op de slaapzolder, vegetarische maaltijden, thee en alle teachings.
 • Tegen meerprijs is een eigen kamer of appartement mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.
 • Gebruik van de wellness ruimte € 12,50 per keer.
 • Extra overnachting na afloop van het weekend is mogelijk voor € 40 op basis van bed en ontbijt. Diner op dag van vertrek € 13,50 euro.
 • Aanmelden voor dit evenement kan onderaan deze pagina.
 • Let op: je aanmelding geldt pas wanneer je betaald hebt, dus wees hier op tijd mee.

Het Programma

De vroege ochtend is een ideaal moment om het lichaam te ontwaken, wanneer de wereld nog slaapt en de energie rustig is, ook in je hoofd. Gedurende de dag laat het programma diverse rust momenten, met in de middag een lange rustpauze, om lekker uit te rusten en alle zielenroerselen, mijmeringen en nieuwe indrukken te laten bezinken.

Vrijdag
18.00: Aankomst
19.00: Avondbrood & soep
20.00: Introductie
21.00: Droom Yoga Nidra
22.00: Rust

Zaterdag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Ontbijt
10.00: Yoga Teaching
11:00: Heart Circle
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Warme maaltijd
14.00: Rust
16.00: Yoga
17.30: Eigen ruimte
18.30: Soep en brood
19:30: Yoga Teaching
20.00: Yoga Nidra
21.00: Rust

Zondag
07:00: Meditatie
07:30: Yoga
09.00: Ontbijt
10.00: Yoga Teaching
11:00: Heart Circle
12:00: Wandeling (optioneel)
13.00: Warme maaltijd
14.00: Rust (slapen)
15.30: Eindoefening
16:30: Deelronde
17.00: Afronden, kamer opruimen en vertrek